Καπραβέλος: Εκτός ΜΕΘ δεν έχεις καμία τύχη να επιβιώσεις

“Μας σόκαρε που η πολιτεία – σε υψηλό επίπεδο – δεν μπορεί να κατανοήσει την αξία του ΕΣΥ”

«Βιώνουμε μια εφιαλτική κατάσταση, το επιχειρησιακό σχέδιο έχει αποτύχει γιατί δεν βασίζεται σε ένα ενισχυμένο ΕΣΥ», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κ. Νίκος Καπραβέλός, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Και την ίδια ώρα μας απογοητεύουν όσα ακούμε να λέγονται, μας συκοφαντούν. Η ωραιοποίηση της εικόνας σε ένα νοσοκομείο, δεν στέλνει το σωστό μήνυμα. Δεν υπάρχει ντροπή για όσα γίνονται», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας πως «έχουμε ξεμείνει από γιατρούς, από προσωπικό στα νοσοκομεία. Μας σόκαρε που η πολιτεία – σε υψηλό επίπεδο – δεν μπορεί να κατανοήσει την αξία του ΕΣΥ και δεν κατανοώ γιατί δεν βλέπουν την πραγματικότητα, ότι εκτός ΜΕΘ δεν έχεις καμία τύχη να επιβιώσεις. Οι ΜΕΘ δεν στήνονται έτσι απλά, χρειάζονται πολύ κόπο για να γίνουν, χρειάζονται τρομακτική εξειδίκευση. Έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές λόγω των ΜΕΘ».

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «κάποτε πρέπει να τα πούμε έξω από τα δόντια. Πρέπει να δούμε τις ανάγκες των νοσοκομείων από την αρχή. Ξέρετε τι σημαίνει να βγάζουμε έναν άνθρωπο από ΜΕΘ και να καταλήγει γιατί δεν έχουμε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας; Απαιτούμε τη στήριξη του ΕΣΥ και πρέπει να συνεννοηθούν όλοι για αυτό άμεσα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί